Патладжанено тирамису

01/04/2014
Maria  Tonchevaот Maria TonchevaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо546
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се оставят патладжаните в гевгир да се отцедят за час, се пържат. Квадратна форма за печене (20 см) се маже с масло. Жълтъците се разбиват с 1/2 ч.ч. захар, смесват се с 1/3 ч.ч. от брашното.

Бърка се добре. Добавя се 2 ч.ч. (500 мл) от прясното мляко и ваниловият екстракт. Слагат се на тих огън се бърка непрекъснато около 15 мин. След като се отстрани от огъня се добавят захаросаните портокалови кори.

Какаото, брашното и захарта се смесват, постепенно се добавя млякото на тих огън и се разбърква непрекъснато. Държи се на огъня около 10 мин. В чиния за сервиране се постила пласт от яйчения крем, покрива се с пласт от патладжани и пласт от шоколадов крем.

В същата последователност се редуват до изчерпване на количеството. Най-отгоре се завършва с покрит пласт от шоколадов крем. Преди поднасяне се изстудява 2 часа в хладилника.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар