Ябълковия щрудел със стафиди

02/11/2012
Соня
отСоняНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 403
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете тестото и го разстелете върху поръсена с брашно повърхност.

Обелете и почистете ябълките и ги нарежете на кубчета. Накиснете стафидите в малко вода, след което ги изцедете добре. Размесете добре ябълките, захарта, галетата, канелата и стафидите.

Разнесете равномерно тази смес по дължината на тестото. Загърнете тестото от едната страна, после прихлупете от другата. Притиснете краищата, предварително намазани с разбито яйце.

Поставете щрудела в продълговата тавичка, с нож направете няколко напречни разреза отгоре, намажете го с разбито яйце и печете на предварително загряна до 220 градуса фурна.

Преди сервиране поръсете щрудела с пудра захар.подобни рецепти тук
5 4
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар