Пилешко и картофено касероле с кедрови ядки

01/06/2014
Teodora Cekovaот Teodora CekovaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо236
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • зехтин – 1 с.л.
  • пилешки бутчета – 4 бр.
  • пилешки котлети – 4 бр.
  • лук – 1 бр.
  • картофи – 4 бр.
  • кедрови ядки – 80 гр.
  • бадеми – 80 гр.
  • бульон – 750 мл. пилешки
  • бяло вино – 250 мл.
  • лимонов сок – 80 мл.
  • чесън – 4 скилидки
  • мащерка – 2 с.л. пресни листа
  • магданоз – 1/2 ч.ч.
  • зелен фасул – 500 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате фурната на 180 градуса.
В съд за касероле слагате зехтина и го загрявате, след това добавяте пилешкото на порции и го пържите, докато стане златисто.

След това го вадите от съда и в него готвите лука, докато омекне. Върнете пилето, добавете и картофите, ядките, пилешкия бульон, виното, сока, чесъна, мащерката и половината магданоз.

Оставете да заври. След това покрийте съда и го сложете във фурната за около час или докато пилето е готово, накрая овкусете.

През това време сварете боба и го прецедете.
Поръсете пилето с останалия магданоз и поднесете заедно с боба.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар