Маринован октопод

04/03/2014
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 632
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • октопод - 1.5 кг
  • зехтин - 180 мл. Екстра Върджин
  • оцет - 125 мл. винен
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо почистете октопода и премахнете очите. Сложете го в тенджера без вода (октоподът се готви в собствен сос, но ако се наложи, добавете малко вода), поставете капака и гответе на ниска температура за около час, докато омекне.

После го оставете да изстине и го изплакнете под студена вода, отстранете кожата, но оставете пипалата цели.

Нарежете октопода на парченца и го поставете в купа с останалите продукти. Покрийте и оставете да престои в хладилник.

Преди да сервирате поръсете с магданоз, може да добавите резенчета лимон.
подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар