Маринован октопод

04/03/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак315
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 409
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • октопод – 1.5 кг
  • зехтин – 180 мл. екстра върджин
  • оцет – 125 мл. винен
  • чесън – 1 скилидка
  • магданоз – 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо почистете октопода и премахнете очите. Сложете го в тенджера без вода (октоподът се готви в собствен сос, но ако се наложи, добавете малко вода), поставете капака и гответе на ниска температура за около час, докато омекне.

После го оставете да изстине и го изплакнете под студена вода, отстранете кожата, но оставете пипалата цели.

Нарежете октопода на парченца и го поставете в купа с останалите продукти. Покрийте и оставете да престои в хладилник.

Преди да сервирате поръсете с магданоз, може да добавите резенчета лимон.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар