Пържен октопод с червено вино и копър

12/04/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак315
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо651
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрявате предварително фурната на 200 градуса. Зехтинът се загрява в голям тиган и се добавят лука и чесъна. Разбърквайте докато лукът омекне.

Прибавяте копъра и отново бъркате за около 5 минути. Прибавете доматите, дафиновия лист и лютите чушки. Готвите около 10 минути, като разбърквате от време на време.

Към тази смес добавяте октопода и виното и слагате в покрита тавичка. Печете за около 45 минути, след което махате капака и печете още 40 минути или докато октоподът е мек и златист.

Нарежете октопода на малки парчета, подправете на вкус и го поръсете с магданоза. Може да поднесете с препечени хлебчета.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар