Бишкотена торта с ягоди

30/12/2010
"Смятаме да основем клуб на любителите на свежите десерти. Можете ли да познаете какво ще бъде основната ни клубна дейност? Точно така, хапване на торти "
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции3-4 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо25 413
  • Преглеждания за месеца115
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • ягоди - 250 гр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • яйца - белтъци 2 бр.
  • бишкоти - 300 гр.
  • сметана
  • шоколадови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към измитите и нарязани ягоди се прибавят захарта и белтъците. Разбива се до сгъстяване на крема.

В чиния се нарежда ред бишкоти, намазват се с крем, отново бишкоти и т.н. като най-отгоре се завършва с крем.

Ако правите тортата на блат, намажете всички страни добре с крема. Ако е в тавичка, само отгоре стига.

Тортата може да се украси със сметана, шоколадови стърготини, дребни ягодки или коктейлни черешки по избор.

След като се напправи, се оставя поне 2 часа в хладилник или на студено място да се схване.подобни рецепти тук
5 12
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Дори
Дори
04.12.2014 12:28
"Да се схване" ????
0
0
Стойка Нейкова
Стойка Нейкова
20.03.2013 19:51
благодаря за хубавите рецепти .Не ми трябват вече никакви тефтери и кулинарни книги.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв