Свински шишчета с глазура от портокали и мед

15/03/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак315
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо683
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • свинско филе – 500 г
  • чесън – 2 скилидки
  • кимион - 2 ч.л.
  • кориандър – 1/2 ч.л.
  • червен пипер – 1/4 ч.л. сладък
  • зехтин – 1 с.л.
  • За глазурата
  • портокалов сок – 125 мл
  • мед – 2 с.л.
  • сос – 2 с.л. барбекю
  • горчица – 1 ч.л. дижонска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарязвате свинското на парченца (по 2.5 см.) и го смесвате с чесъна, подправките и зехтина. След това нанизвате свинското на шишчета.

Изпечете шишчетата на грил или барбекю докато станат кафяви.
През това време може да приготвите глазурата. За целта смесвате продуктите в нагорещен тиган и ги оставяте да заврят. Намалете котлона и открийте, оставете сместа да къкри около 5 минути, докато се втвърди.

Сервирайте шишчетата с глазурата.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар