Супа с овесени ядки и бекон

02/04/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции9
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо168
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3,7 от 5

Необходими Съставки

  • овесени ядки - 2 ч.ч.
  • домати – 2 бр.
  • бекон – 100 г
  • лук – 1 глава
  • чесън – 2 скилидки
  • вода – 2 л
  • босилек – 1 щипка
  • риган – 1 щипка
  • зехтин – 4 с.л.
  • пармезан – 50 г
  • черен пипер – ½ ч.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • магданоз – 6 - 7 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесънът и беконът се нарязват на кубчета и се запържват в мазнината.

Поръсват се с ригана, босилека и нарязания магданоз. Добавят се нарязаните на кубчета домати и се залива с вода. Когато заври, се добавят овесените ядки, солта и черният пипер.

Оставя се да ври 15 минути на бавен огън и се сваля от котлона. Готовата супа се поръсва с настърган пармезан.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар