Фритата с доматен сос

12/09/2012
от ДжованиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 277
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържват се 2 омлета по стандартния начин. Лукът и доматите се настъргват.

В тигана, в който са пържени омлетите, се сгорещява зехтинът и за около 30 секунди се запържва настърганият лук.

Прибавят се накълцаните ивици бекон и счуканата скилидка чесън и след още половин минута се налива виното (по желание). Овкусява се с подправките и щом кипне, се добавят доматите. Разбърква се и ври 2 - 3 минути.

Подредените в тавата омлети се заливат с готовия доматен сос и се запичат за около 10 минути при температура 220 - 240 градуса.

По желание ястието може да се поръси с настърган кашкавал.

подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар