Сладкиш с изсъхнал козунак, орехи и стафиди

29/08/2016
Teodora Cekovaот Teodora CekovaНовак
"Признаваме си, нарочно оставихме козунакът да изсъхне, за да имаме повод да приготвим този страхотен сладкиш "
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 720
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте нишестето със 150 мл прясно мляко, докато не се получи хомогенна смес

Сложете 850 мл прясно мляко да заври със захарта и сипете на струйката сместа. Бъркайте до получаването на достатъчно гъст крем. Отстранете сместа от котлона и добавете краве маслото и ванилията. Разбъркайте добре.

Нарежете козунака на филии. Топете всяка в останалото прясно мляко и ги наредете в тава. Когато с един пласт покриете дъното, залейте с половината крем и отгоре поръсете с орехови ядки и стафиди.

По същата процедура върху тях нареждате втори пласт като накрая изранявате повърхността.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар