Пица със заливка

12/09/2012
от КорнелияНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 327
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От маслото, брашното, 1 яйце, смлените корени за супа, червения и черен пипер, бакпулвера и щипка сол се омесва гладко тесто.

След като отлежи 30 минути, се разстила на дъното на намазана тава, като се прави ръбче с височина 2 см.

Основата се запича 10 минути в умерена фурна.

Върху запечената основа се изливат останалите 2 яйца, разбити с киселото мляко, нишестето, лютеницата, настъргания лук и щипка сол.

Пече се 10 минути и се наръсва с нарязания салам и малко ким, а след 5-6 минути се изважда от фурната. По желание към плънката отгоре се добавя и настърган кашкавал.
подобни рецепти тук
5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар