Паниран хляб с кетчуп

22/03/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак28314
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 605
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • хляб - 400 г, престоял и натрошен
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 1 ч.ч. (125 г), Пекорино, настъргано
  • магданоз - 2 с.л.
  • зехтин - 2 ч.ч. (500 мл)
  • кетчуп - 1 ч.ч. (250 мл), или доматен сос
  • босилек - пресен за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът се смесва с яйцата, 1/2 ч.ч. (60 г) от пекориното, магданозът, сол и пипер.

От сместа се оформят малки парчета. Зехтинът се загрява на висока температура и се пържи на малки порции.

Вадят се с решетъчна лъжица и се изцеждат добре. В подходяща чиния се редят пърженките.

Загрява се кетчупа и се заливат с него. Поръсва се с босилека и останалото сирене.
подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар