Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Тиквички с песто и рукола

Тиквички с песто и рукола

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283122196
Тиквички с песто и рукола1 / 2
18/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиквички - 750 г малки
  • зехтин - 4 с.л.
  • оцет - 2 с.л., ябълков
  • чесън - 1 скилидка, на филийки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • рукола - 125 г
  • кедрови ядки - 6 с.л.
  • стафиди - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се режат на тънки филийки. Смесва се 2 с.л. от зехтина, ябълковия и балсамовия оцет, чесънът, солта и пиперът. Тиквичките се заливат с готовата вече марината и се оставят за един час.

Пасира се 90 г рукола заедно с 4 с.л. борови ядки, добавя се и останалият зехтин. Ако сместа не е достатъчно течна се добавят няколко супени лъжици вода. Тиквичките се изцеждат и се запържват около 4-5 мин.

В подходяща чиния за сервиране се подрежда руколата, а върху нея се слагат тиквичките. Поръсва се с останалите борови ядки и стафиди, солта и пипера.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: