Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Супа от фасул с кресон

Супа от фасул с кресон

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Супа от фасул с кресон1 / 2
17/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • зрял фасул - 120 г
  • кресон - 1 с.л. ситно нарязан
  • масло - 30 г
  • маруля - 6 листа
  • бульон - пилешки или зеленчуков 300 г
  • сметана - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме накиснатия един ден предварително фасул във водата, в която е киснал.

Изпържваме марелините листа (малките листенца поставяме в готовата супа) в масло, заливаме с бульон и варим в продължение на 10 минути.

Пресоваме фасула и зеленчука, при нужда разреждаме с малко бульон или вода, подсоляваме и притопляме. Непосредствено преди поднасяне прибавяме сметаната и ситно нарязаните малки листенца кресон.

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: