Пържоли с вермут и сметана

15/07/2009
Генчо
отГенчоНовак
"За специални моменти и скъпи гости - пържоли с вермут и сметана "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 294
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - пържоли от филето
  • масло - 30 гр.
  • сметана - 100 гр.
  • вермут - сух бял 4 с.л.
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посоляваме, поръсваме с черен пипер и лимонов сок начуканите леко пържоли. Изпържваме ги от двете страни в силно сгорещено масло, заливаме с вермут и прибавяме сметаната. Разклащаме съда над котлона, докато вермутът се смеси със сметаната. След това задушаваме пържолите на тих огън в продължение на 3 минути, докато сосът се сгъстиподобни рецепти тук
5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар