Ципура на скара с доматен сос

17/07/2014
Teodora Cekovaот Teodora CekovaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо478
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • ципура - 1 кг (филе)
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • лимони - 1 бр.
  • За соса
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 6 скилидки
  • домати - 5 бр.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме соса, като запържваме нарязания на ситно чесън в зехтина до златисто.

Режем доматите на ситно и ги сипваме вътре. Посоляваме и варим за около 10 минути или докато сосът се сгъсти. След това отстраняваме от огъня и поръсваме с магданоз.

Подправяме филето от ципура със сол и черен пипер, намазваме го обилно със зехтин и го слагаме да се пече на скарата. Заливаме готовата риба със соса и поднасяме с резени лимон.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар