Ципура на скара с доматен сос
17/07/2014

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отTeodora CekovaНовак315
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- ципура - 1 кг (филе)
- зехтин - 2 с.л.
- черен пипер
- сол
- лимони - 1 бр.
- За соса
- зехтин - 2 с.л.
- чесън - 6 скилидки
- домати - 5 бр.
- магданоз
Начин на приготвяне
Приготвяме соса, като запържваме нарязания на ситно чесън в зехтина до златисто.
Режем доматите на ситно и ги сипваме вътре. Посоляваме и варим за около 10 минути или докато сосът се сгъсти. След това отстраняваме от огъня и поръсваме с магданоз.
Подправяме филето от ципура със сол и черен пипер, намазваме го обилно със зехтин и го слагаме да се пече на скарата. Заливаме готовата риба със соса и поднасяме с резени лимон.подобни рецепти тук
Режем доматите на ситно и ги сипваме вътре. Посоляваме и варим за около 10 минути или докато сосът се сгъсти. След това отстраняваме от огъня и поръсваме с магданоз.
Подправяме филето от ципура със сол и черен пипер, намазваме го обилно със зехтин и го слагаме да се пече на скарата. Заливаме готовата риба със соса и поднасяме с резени лимон.подобни рецепти тук