Лазаня с тиквички и аспержи

31/03/2014
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо296
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • тиквички - 800 г, нарязани на ленти
  • зехтин - 6 с.л.
  • хляб - 1 3/4 ч.ч., трохи
  • чесън - 1 скилидка, на ситно
  • масло - 2 с.л. на парченца
  • лук - 5 глави, шалот
  • моркови - 2 бр., на кубчета
  • аспержи - 250 г, връхчета, на ситно
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сметана - 3/4 ч.ч. (180 мл)
  • пармезан - 1 ч.ч. (125 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Тиквичките се запържват в 2 с.л. от зехтина. Хлебните трохи също се запържват заедно с чесъна в 2 с.л. от маслото. Оставят се встрани.

Лукът и морковите също се запържват в останалия зехтин. Добавят се аспержите и сметаната за 10 мин. Осолява се.

Дъното на подготвена вече тава за печене се застила с тиквичките, след това със сместа от аспержите, трохите и пармезана. Пече се около 20 мин.
подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар