Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Печен дроб с ябълки на грил

Печен дроб с ябълки на грил

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Печен дроб с ябълки на грил1 / 2
28/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 800 гр.
  • олио - 2 с.л.
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
  • майорана - щипка
  • ябълки - 2 бр.
  • мед - 1/2 ч.л.
  • бира - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстраняваме ципата от дроба, измиваме го със студена вода и го подсушаваме.

Смесваме олиото с белия пипер и майораната. Обелваме ябълките, нарязваме ги на парчета и отстраняваме семенната част. Смесваме меда с бирата.

Намазваме дроба с подправеното олио и печем порциите върху дървени въглища или в електрически грил при умерена температура по 3 - 4 минути от всяка страна.

Намазваме ябълките с бирената смес и ги печем върху скара по 4 минути от всяка страна. Посолявам порциите дроб и украсяваме блюдото с изпечените на грил ябълки.

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка: