Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Паеля с миди

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Паеля с миди1 / 2
17/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • миди - 400 гр.
  • омари - месо варено 100 гр.
  • пилешки дробчета - 150 гр.
  • маслини - черни 8 бр.
  • риба - бяла сварена 200 гр.
  • ориз - 250 гр.
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1 глава
  • домати - 3 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • зехтин
  • шафран
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Основно почистените миди се заливат с вода и се варят, докато се отворят. Изважда се месестата част от черупките.

В дълбок тиган в олио се пържи нарязания на парченца лук до пожълтяване, прибавят се ситно нарязаните чушки, чесъна, маслините, на които са извадени костилките, пилешките дробчета и ориза и се пържи, докато оризът поеме олиото.

Добавят се сварените миди, месото от омара, нарязаната порции бяла риба, попарените, обелени и нарязани на четвъртинки домати, залива се с 300 мл. вряла вода, в която са сложени малко шафран и сол и се задушава под похлупак на тих огън до омекване. Поднася се веднага.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: