Зеленчукова яхния с боб

22/02/2014
Maria  Tonchevaот Maria TonchevaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо456
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • боб - 1 ч.ч., зрял или червен
  • домати - 200 г
  • лук - 1 глава, на ситно нарязана
  • целина - 100 г, на кубчета
  • зехтин - 4 с.л.
  • картофи - 350 г на кубчета
  • моркови - 200 г, на кубчета
  • тиквички - 150 г, на кубчета
  • фасул - 100 г, зелен
  • вода - 1, 5 л, студена
  • ориз - 1 ч.ч. (200 г)
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 1 връзка
  • босилек - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се кисне за 12 часа в студена вода. Доматите се бланшират за 30 секунди, белят се и се режат на едро.

Лукът и целината се запържват. Добавят се зеленчуците и бобът.

След като бобът е добре сварен, се добавя оризът, 15 мин. преди супата да е готова.

Чесънът, магданозът и босилекът се режат на ситно. Супата се сервира гореща.
подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар