Бадемова супа

20/09/2012
от ИвайлоНовак
"Гурме предложение за любителите на изисканите блюда "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 218
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

  • бадеми - 1/2 ч.ч. бланширани и обелени
  • зехтин - 3 с.л.
  • хляб - 2 ч.ч. нарязан на кубчета
  • магданоз - 2 с.л. ситно нарязан
  • чесън - 3 - 4 скилидки ситно нарязани
  • шафран - 1/4 ч.л.
  • пилешки бульон - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тиган на среден огън, добавете бадемите и леко запържете, като разбърквате до златисто около 4 минути. Прехвърлете с решетъчна лъжица в кухненски комбайн.

Сложете в тигана хлебните кубчета, чесъна и шафрана и пържете като разбърквате до златисти около 2 минути. Отделете около 1/4 от хлебните кубчета за гарниране, останалата част прехвърлете в блендера, при бадемите. Добавете магданоза и бульона и пасирайте сместа на гладко пюре.

Прехвърлете пюрето в тенджерка, добавете водата и варете без да покривате съда, при непрекъснато разбъркване докато леко се сгъсти, за около 5 минути.

Подправете със сол и оцет на вкус и сервирайте супата поръсена с хлебните кубчета
подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар