Гаспачо от авокадо

19/10/2010
Миро
отМироНовак
"Имате ли си любима рецепта за гаспачо? Вече имате!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 430
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматът се бланшира в кипяща вода, след което се потапя в ледена вода. Обелва се и се почиства от семената.

Краставицата се обелва, чушката се почиства от семето, а лукът от обелките. Зеленчуците се нарязват на дребни кубчета и се смилат в блендер. Прибавя се почистени от костилката и кожата авокадо. Отново се смила до гладко пюре. Подправя се със лимонов сок, сол, зехтин, смлян черен пипер, захар на вкус.

На сух тиган се запържва беконът, след което се отцежда върху кухненското руло.

Готовото гаспачо се разпределя по чинии и се гарнира с изпържения бекон и нарязаните кубчета домати.


подобни рецепти тук
5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

mihail
mihail
15.11.2013 00:33
изглежда вкусно
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв