Спаначени кюфтета с пармезан

01/03/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо748
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • спанак – 250 г
  • яйца – 2 бр.
  • зехтин – 3 с.л.
  • картофи – 1 бр. (сварен)
  • галета – 2 с.л.
  • сирене – 150 г
  • брашно – 2 с.л.
  • черен пипер – ½ ч.л.
  • сол – ½ ч.л.
  • олио – 100 мл
  • пармезан - 50 г (настърган)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива, почиства, нарязва и се запържва в загрятия зехтин.

Добавят се картофът и настърганите сирене и едното яйце, което се сварява предварително. Намачкват се с вилица и се оформят кюфтета.

Овалват се в разбитото яйце, брашното и галетата и се запържват в сгорещеното олио. Поръсват се с пармезан.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар