Лионска лучена супа

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44327618
Лионска лучена супа1 / 2
03/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Онази супа, онази лучена супа, за която всички говорят и гладно преглъщат - ето как да си я приготвите сами"

Необходими Продукти

  • лук - 700 г
  • масло - 25 г
  • чесън - 2 скилидки
  • бульон - 1200 мл зеленчуков
  • бяло вино - 300 мл
  • ементал - 200 г
  • пудра захар - 1 с.л.
  • франзела - 6 филийки
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в маслото. Добавя се пудрата захар и се загрява, докато се карамелизира. Добавя се счуканият чесън и се залива с бульона и виното.

Супата се поръсва с черен пипер и сол и се оставя да се вари за 40 минути.

Филийките от франзела се запичат с ементал и се слагат на дъното на купичките. Заливат се с готовата супа и се сервира.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: