Супа с праз и овесени ядки

13/07/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо263
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • праз – 500 г
  • бульон – 600 мл (от кубче) зеленчуков
  • прясно мляко - 250 мл
  • масло – 70 г
  • сметана – 4 с.л.
  • овесени ядки – 4 с.л.
  • брашно – 4 с.л.
  • черен пипер – ½ ч.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • магданоз – 5 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва на дребно и се запържва в маслото.

Добавя се брашното и се запържва 2 минути.

Залива с бульона и млякото и се оставя да кипне.

Поръсва се със сол и черен пипер и се добавят овесените ядки.

Супата се вари още 15 минути и след това се сервира поръсена с магданоз и гарнирана със сметана.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар