Гъбена супа с шери и кафяв ориз

19/02/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо317
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • печурки – 300 г
  • кафяв ориз – 150 г
  • целина – 1 глава
  • пилешки бульон – 1 л
  • лук – 1 глава
  • масло – 1 с.л.
  • шери – 60 мл
  • соев сос – 1 с.л.
  • кимион – ½ ч.л.
  • черен пипер – ½ ч.л.
  • сол – 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива три пъти във вода и се сварява. Целината и лукът се нарязват на дребно и се задушават в маслото и малко вода.

Сипват се нарязаните гъби и когато са готови, всичко се сипва в ориза.

Залива се с бульона и се подправя със соевия сос, кимиона, черния пипер и солта.

Когато заври, супата се сваля от котлона и се сипва шери. Сервира се гореща.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар