Спанак по арабски

21/05/2009
от АйвишаНовак
"Спанак с дъхави ориенталски подправки "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 620
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и пресованият чесън се запържват за 5 минути в зехтин.

Спанакът се измива и се нарязва на едро. Прибавя се постепенно към запържената смес. Задушава се, докато спанакът намали обема си 4 пъти. Прибавя се отцеденият нахут и се разбърква внимателно.
Ястието се оставя още 5 минути на котлона.

При сервирането се посолява и се подправя със смлян черен пипер.
По желание се поръсва с лимонов сок.
подобни рецепти тук
5 3
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

beni
beni
13.02.2012 11:54
а как се прави спанак по арабски според теб?
0
0
иман
иман
12.02.2012 18:53
спанак не се прави така в арабската кухня.това е най гадната рецепта която съм виждала
0
0
Gabi
Gabi
11.05.2011 22:05
Напълно си права и аз мисля така.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв