Крем супа с праз и лук

17/02/2014
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо362
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • лук – 2 глави
  • праз – 4 стръка
  • картофи – 5 бр.
  • пилешки бульон – 1 л
  • чесън – 2 стръка пресен
  • сметана – 150 мл
  • масло – 2 с.л.
  • черен пипер – ½ ч.л.
  • сол – 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, празът и чесънът се нарязват и задушават в маслото.

Добавят се нарязаните на кубчета картофи и се налива бульонът.

Вари се до омекване на картофите и след това супата се пасира. Оставя се да изстине и се добавят черният пипер, солта и сметаната.

Готовата супа се държи в хладилник и се сервира студена.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар