Салата Маргаритки

17/02/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо536
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • карфиол – 1 глава или 1/2 глава + 1/2 броколи
  • зелен фасул – 200 г
  • зелена салата – 1 бр.
  • картофи – 4 бр.
  • моркови - 2 бр. настъргани
  • яйца – 4 бр. (сварени)
  • майонеза – 6 с.л.
  • масло – 3 ч.л.
  • горчица – 2 ч.л.
  • черен пипер – ½ ч.л.
  • сол – ½ ч.л.
  • магданоз – 5 - 6 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се накъсва на розички и заедно с целите картофи се сваряват. Отцеждат се и картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Добавя се отделно свареният и нарязан зелен фасул.

Приготвя се дресинг от майонезата, горчицата, черния пипер и солта. С него се залива салатата. Яйцата се обелват и жълтъците се разтъркват с масло.

В чиния за сервиране се слагат настърганите моркови и се сипва основната смес. Украсява се с яйчения жълтък и нарязаните на ивици белтъци, като се оформят маргаритки.

подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар