Бобени кюфтета

04/06/2011
Калина
отКалинаНовак
"Зеленчукови кюфтета, които по нищо не отстъпват на кюфтетата от кайма "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 156
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

  • боб – 300 - 400 гр.
  • хляб – бял 1 филия
  • яйца – 2 бр.
  • лук – 1 глава
  • магданоз – 1 връзка
  • джоджен – 3 - 4 стръка
  • червен пипер
  • сол
  • черен пипер
  • брашно – 1 с.л.
  • галета
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеният и измит фасул се сварява в студена вода, без да се соли. След това се отцежда и се пасира. Прибавят се накиснатият и отцеден хляб, ситно нарязаният лук, магданозът, джодженът, яйцата, червеният и черният пипер и брашното.

Сместа се посолява и се омесва добре. От нея се оформят кюфтета, които се овалват в галета и се пържат в горещо олио.

подобни рецепти тук
5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Kalina Sotirova
Kalina Sotirova
22.09.2011 19:36
Тези кюфтенца ги имаше на Мармарис. Всеки път си слагах от тях. Бяха прекрасни.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв