Зрял фасул с чеснов сос

23/06/2009
от ТеодорНовак
"Изненадващо апетитно пюре от зрял фасул си търси крехка пържола за картко приятелство "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 653
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • боб – 400 гр.
  • олио – 2 с.л.
  • лук – 2 глави
  • сол
  • копър – 1 с.л. ситно нарязан
  • магданоз – 1 с.л.
  • чесън – 5 скилидки
  • бульон – 100 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително изчистеният и измит фасул се сварява в леко посолена вода. След като омекне, се отцежда и се претрива през сито, след което се разбива с вилица, като постепенно се добавят сгорещеното олио, ситно нарязаният лук и чесновият сос,

Отгоре се поръсва със ситно нарязаните копър и магданоз.

Чесновият сос се приготвя от счуканите с малко сол скилидки и бульона.

подобни рецепти тук
5 2
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар