Зрял фасул с чеснов сос
23/06/2009

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
"Изненадващо апетитно пюре от зрял фасул си търси крехка пържола за картко приятелство "
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- боб - 400 гр.
- олио - 2 с.л.
- лук - 2 глави
- сол
- копър - 1 с.л. ситно нарязан
- магданоз - 1 с.л.
- чесън - 5 скилидки
- бульон - 100 мл.
Начин на приготвяне
Предварително изчистеният и измит фасул се сварява в леко посолена вода. След като омекне, се отцежда и се претрива през сито, след което се разбива с вилица, като постепенно се добавят сгорещеното олио, ситно нарязаният лук и чесновият сос,
Отгоре се поръсва със ситно нарязаните копър и магданоз.
Чесновият сос се приготвя от счуканите с малко сол скилидки и бульона.
подобни рецепти тук
Отгоре се поръсва със ситно нарязаните копър и магданоз.
Чесновият сос се приготвя от счуканите с малко сол скилидки и бульона.
подобни рецепти тук