Венецианска салата от лозови листа

22/09/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо396
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • лозови листа - 10 бр.
  • вода – 200 мл
  • извара – 100 г
  • домати – 2 бр.
  • моркови – 2 бр.
  • цвекло – 1 глава
  • магданоз – ¼ връзка
  • лимонов сок – 1 с.л.
  • зехтин – 1 с.л.
  • сол – ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лозовите листа се измиват, подсушават и се нарязват на дребно. Покриват се с нарязаните домати.

Изварата се разтваря във водата и се добавят солта, зехтинът и лимоновият сок.

С тази смес се залива салатата.

Морковите и цвеклото се настъргват на едро ренде и се слагат върху изварата.

Отгоре се поръсва с накълцан магданоз.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар