Домашен хляб

28/05/2009
Tsvetanka
отTsvetankaНовак
"Нищо не може да се сравни с вкуса на току що излязъл от фурната домашен хляб - мек и ароматен!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо45 977
  • Преглеждания за месеца398
  • Преглеждания за седмицата69
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топлата вода и се добавя захарта. Оставя се встрани за 10 минути. Добавя се сокът от доматите и се разбърква.

Брашното се пресява на етапи, добавя се чесъна, ароматните подправки, и се замесва еластично тесто, като накрая се добавя маслото и солта (ако изполвате и песто, настърган кашкавал то ги добавете заедно със сухия чесън).

Оформете тестото на топка и поставете в намаслена купа (плик), покрийте и оставете за 1 час. Разточете тестото в правоъгълник и поставете кубчетата кашкавал. Навийте на руло. Поставете в намаслена форма за хляб (26 х 12), покрийте с намаслено свежо фолио и оставете за още 30 минути.

Печете в предварително загрята фурна на 210 С за около 30 - 40 минути.подобни рецепти тук
5 7
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ваня Георгиева
Не мога да разбера защо се слага доматен сок, ако ми отговорите ще е добре. Като чета има и доста подправки явно самото име не подхожда на рецептата.
2
0
Кирушка Ненова
Кирушка Ненова
27.08.2013 12:06
Какъв е този хляб с доматен сок ?
1
3
Monika Ivanova
Monika Ivanova
09.05.2016 22:00
и аз никога не съм правила или чувала за хляб с доматен сок
0
1
mariq
mariq
08.11.2011 19:34
Уникален просто.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв