Пилешки крилца със сусам и джинджифил

25/05/2009
Соня
отСоняНовак
"Знаете ли от какво имат нужда тези пилешки крилца? От нищо, защото и така са си съвършени "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 166
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - крилца 12
  • боб - черен 1 с.л.
  • вода - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • джинджифил - 1 парче ок. 2.5 см.
  • соев сос - 4 с.л.
  • шери - 2 с.л.
  • сусам - 1 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черният фасул се начуква в хаванче и се накисва във вода.

Загрява се олио във уок. Добавят се пресованият чесън и нарязаният на ситно джинджифил. Добавят се и пилешките крилца и се запържват около 3 мин при непрекъснато бъркане. Добавят се и соевият сос и виното и се бърка още половин минута. Добавят се и изцеденият боб и черният пипер. Уокът се покрива и се оставя да ври на ниска температура. След това капакът се маха и температурата отново се увеличава. Готви се докато течността изври.

Уокът се сваля от котлона и ястието се поръсва със сусамените семена, след което се разбърква за да се разпределят равномерно.

Сервира се поръсено със зелен лук, или листа от кориандър.

подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар