Арабски питки с типово брашно

10/04/2014
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 854
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в средата се прави кладенче. Сипват се захарта, солта, маята и зехтинът. Водата се сипва постепенно и се замесва гладко тесто.

Оставя се покрито да втаса. Готовото тесто се разделя на топки, които се разточват на тънки питки. Покриват се с кърпа и се оставят да втасат.

Питките се пекат от двете страни върху загрят тиган или сач. Готовите питки се намазват с вода и се покриват с кърпа.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар