Арабски питки с типово брашно

10/04/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 256
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • брашно – 400 г типово
  • мая – 7 г
  • сол – 1 ч.л.
  • захар – 1 ч.л.
  • зехтин – 1 с.л.
  • вода – 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в средата се прави кладенче. Сипват се захарта, солта, маята и зехтинът. Водата се сипва постепенно и се замесва гладко тесто.

Оставя се покрито да втаса. Готовото тесто се разделя на топки, които се разточват на тънки питки. Покриват се с кърпа и се оставят да втасат.

Питките се пекат от двете страни върху загрят тиган или сач. Готовите питки се намазват с вода и се покриват с кърпа.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар