Телешко задушено

02/12/2011
от МарияНовак
"Класика в чиния!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 657
  • Преглеждания за месеца437
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 500 г
  • лук - 2 глави
  • дафинов лист - 3 бр.
  • масло - 75 г
  • бульон - телешки 500 мл
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета с размер 3 см. Лукът се нарязва на шайби.

В дълбок тиган месото се запържва в маслото до златистокафяво. По време на пърженето се подправя с черен пипер и сол. Добавя се бульонът и вода, така че да покрият месото. Добавят се и дафиновите листа и лукът. Оставя се да заври, след което се намалява и се оставя да ври на слаб огън около 3 часа.

Готово е, когато месото почти се разпада. Опитва се и ако е необходимо се добавят сол и пипер. Сервира се горещо с допълнителна порция пържени картофи и майонеза.

подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 5
3 4
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар