Телешко задушено

02/12/2011
от МарияНовак
"Класика в чиния!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20 014
  • Преглеждания за месеца165
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг4,1 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо – 500 г
  • лук – 2 глави
  • дафинов лист – 3 бр.
  • масло – 75 г
  • бульон – телешки 500 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета с размер 3 см. Лукът се нарязва на шайби.

В дълбок тиган месото се запържва в маслото до златистокафяво. По време на пърженето се подправя с черен пипер и сол. Добавя се бульонът и вода, така че да покрият месото. Добавят се и дафиновите листа и лукът. Оставя се да заври, след което се намалява и се оставя да ври на слаб огън около 3 часа.

Готово е, когато месото почти се разпада. Опитва се и ако е необходимо се добавят сол и пипер. Сервира се горещо с допълнителна порция пържени картофи и майонеза.

подобни рецепти тук
5 5
4 5
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар