Кавказки питки с мак

03/04/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо469
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • брашно – 500 г
  • мая – 4 ч.л. (суха)
  • вода – 170 мл
  • прясно мляко – 170 мл
  • олио – 4 с.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • яйца – 1 бр. (само жълтък)
  • мак – 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в средата се прави кладенче. Сипва се маята, половината олио и солта. Постепенно се добавя водата и млякото и се замесва гладко тесто.

Покрива се с кърпа и се оставя да втаса. Готовото тесто се премесва заедно с останалото олио върху посипана с брашно повърхност.

Разделя се на две топки, покриват се и се оставят да втасат. Когато са готови, се разточват на питки, като в средата се оформят вдлъбнатини.

Питките се преместват в намазана с мазнина тава, намазват се с разбития жълтък и се поръсват с маковото семе. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса.подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар