Пържен ориз

20/11/2009
от ЖанетНовак
"Едно предложение за любителите на постните ястия!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 582
  • Преглеждания за месеца207
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ориз - дългозърнест 500 г
  • глутамат - 1/4 ч. л.
  • олио - 2 с. л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива 4 - 5 пъти със студена вода. Оставя се да се отцеди. Изсипва се в уок и се налива вода, така че да бъде 2. 5 см. над ориза. Слага се да заври. Разбърква се само веднъж и котлонът се намалява. Покрива се и се оставя да ври 5 - 7 мин.

Изважда се и се поставя в широко плато, така че да може да изстине. Поръсва се с глутамата.

Загрява се олиото във вока, добавя се оризът и се запържва 1 - 2 мин, като се бърка непрекъснато. Овкусява се със сол и се пържи още 1 - 2 мин.

Сервира се веднага горещ. За вкус можете да сложите малко гъбки или зеленчуци.
подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Тед
Тед
07.05.2015 21:03
Категорично без глутамат!
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв