Задушено червено зеле

21/02/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак28314
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 054
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • зехтин - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • ябълки - 3 бр., обелени, почистени от семенната част
  • зеле - 1 кг, червено, накълцано
  • оцет - 3 с.л., винен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • карамфили - 4 бр.
  • дафинови листа - 2 листа
  • бульон - 1 ч.ч., зеленчуков (250 мл)
  • трици - 1 с.л.
  • червено вино - 1/2 ч.ч. (125 мл)
  • желе - 1 с.л., боровинково, по желание
  • брашно - 1 с.л., обикновено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зехтинът се загрява на умерена температура. Добавя се захарта и се държи около 3-4 мин. Добавят се лукът, ябълките, като се държат на огъня около 10 мин.

Прибавя се зелето и оцетът и се бърка добре. Осолява се и се поръсва с черен пипер. Добавят се карамфилът, дафиновите листа и зеленчуковият бульон. След 30 мин. се добавят триците, виното и желето.

Поръсва се с брашното и се оставя на огъня за 5 мин. Ястието се поднася с варени картофи.
подобни рецепти тук
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар