Пирог с морски дарове
08/02/2014

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отКристина ЧерниковаДарт Вейдър102537
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции8-10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- тесто - 400 г готово
- риба - 200 г печено филе
- скариди - 1 консерва
- гъби - 300 г
- яйца - 4 бр.
- лимон - 1 бр.
- брашно - 100 г
- прясно мляко - 250 мл
- сметана - 250 мл течна
- масло - 30 г краве
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне
Задушавате наситнените гъби с масло и лимонов сок. Поръсвате ги с черен пипер и сол. Кипвате млякото и сметаната. Разбивате едно цяло яйце и два жълтъка с 50 г брашно.
Прибавяте яйчената смес към млякото и варите 5 минути. През това време бъркате енергично. След това слагате задушените гъби и нарязаните скариди и риба.
Разбърквате още няколко пъти и отдръпвате от котлона. Загрявате фурната на 200 градуса. Разделяте тестото на две половини. Разточвате тестото според големината на тавичката, в която ще печете.
С първата кора покривате дъното на тавата, като отгоре изсипвате приготвената плънка. Покривате отгоре с втората кора.
Завивате с кърпа и оставяте тестото да втаса. Разбивате четвъртото яйце и намазвате с него тестото. Печете 50 минути до златисто.подобни рецепти тук
Прибавяте яйчената смес към млякото и варите 5 минути. През това време бъркате енергично. След това слагате задушените гъби и нарязаните скариди и риба.
Разбърквате още няколко пъти и отдръпвате от котлона. Загрявате фурната на 200 градуса. Разделяте тестото на две половини. Разточвате тестото според големината на тавичката, в която ще печете.
С първата кора покривате дъното на тавата, като отгоре изсипвате приготвената плънка. Покривате отгоре с втората кора.
Завивате с кърпа и оставяте тестото да втаса. Разбивате четвъртото яйце и намазвате с него тестото. Печете 50 минути до златисто.подобни рецепти тук