Сафрид със сметана и копър

21/09/2014
Кристина Черникова
отКристина ЧерниковаДарт Вейдър102537
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо274
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 800 г почистен сафрид
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 1, 5 к.ч.
  • лук - 4 глави
  • брашно - 1 к.ч.
  • сметана - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • копър - 2 връзки
  • лимон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетирайте рибата и нарежете месото на дребно. Направете марината от сол, черен пипер и лимонов сок, след което потопете рибата в нея за 15 минути.

Оваляйте рибените парчета в брашно и ги изпържете. Смесете рибата със запържен лук, сметана и наситнен копър. Оставете сместа да се задуши 5 минути.

Отделете белтъците от жълтъците. Залейте ястието с разбитите белтъци. Отгоре поставете жълтъците и наръсете с черен пипер. Печете ястието до зачервяване.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар