Питки от нахутено брашно с рикота

05/02/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак28314
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо887
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • Тесто
  • мая - 15 г, прясна или 1 пакетче по (7 г), суха
  • захар - 1/2 ч.л.
  • вода - 1 1/4 ч.ч., топла
  • брашно - 2 2/3 ч.ч., обикновено
  • брашно - 3/4 ч.ч., нахутено
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • Плънка
  • доматен сос - 1/2 ч.ч. (125 мл)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • рикота - 1/2 ч.ч.
  • маслини - 1 ч.ч., без костилки, по желание
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тесто: Маята и захарта се разтварят в 4 с.л. от водата и се оставя встрани около 15 мин. Пресяват се двата вида брашно и солта, които се размесват с маята, зехтина и вода, до получаването на твърдо тесто.

Меси се около 10 мин. Мажат се 4 форми за печене, а тестото се разделя на четири части, които се разточват на тънки кори и се прехвърлят в тавите.

Плънка: Върху разточените кори се слага от доматения сос, осолява се. Трябва да втаса още 30 мин. Фурната предварително се загрява до 220 градуса. Пече се 25 мин. След като се извадят питките се разстила сиренето и маслините по желание. Пече се още 5 мин.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар