Макарони с грах и сирене на фурна

06/02/2014
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3762293
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо755
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се подготви сосът, се добавят гъбите заедно с водата, в която са киснали. Макароните се варят в подсолена вряща вода до пълна готовност.

Изцеждат се и се разбъркват с 4 с.л. от маслото, 2 с.л. от пармезана и с 1/3 от бешамеловия сос. Фурната се загрява предварително.

Подмазвате формата за печене с масло и сипвате половината от макароните. Поръсва се с останалото сирене и граха и моцарелата. Полива се с половината от соса и се добавят другата половина от макароните, пармезан. Отново се залива със бешамелов сос.

Отгоре се полива с прясното мляко, останалото масло и се поръсва с галетата. Сложете да се пече за около 15-20 мин. Оставете да престоят за около 10 минути преди да поднесете.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар