Пиле с кокосова марината

03/06/2011
от ШениНовак
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 165
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо – 1 цяло пиле 1500 гр.
  • кориандър – на зърна 2 ч. л.
  • кимион – на зърна 2 ч. л.
  • сол – морска 1 ч. л
  • чесън – 8 - 10 скилидки ситно нарязани
  • джинджифил – настърган 2 с. л.
  • джинджифил – 1/2 с. л. сух
  • кайенски пипер - 1 - 2 ч. л.
  • лимонов сок – 1/2 лимон
  • куркума – 1 ч. л.
  • кокосово мляко – 240 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зърната на кориандъра и кимиона се запържват на сух тиган на среден огън за около 1 - 2 минути. Счукват се в хаванче (може да се ползват и сухи подправки, но тогава се намалява до 1 ч л за всяка от тях и са по малко ароматни).

В неголяма купа се смесват всички продукти за маринатата.

Цялото пиле се разрязва на 4 части. Леко се отделя кожата на пилешките гърди и бутчета. Пилешкото месо се поставя в плик и се залива с маринатата. Пакетът се завързва плътно и се обръща няколко пъти, за да може пилешкото месо да се покрие равномерно с маринатата. Оставя се да се маринова 2 - 8 часа. Хладилник. .

Пече се на скара или във фурната: месо без кост за 10 - 15 минути, месо с кост за 35 - 40 минути, като се обръща на всеки 5 минути.

Готовото ястие се поставя в купа и се покрива за 5 минути с алуминиево фолио.

Сервира се с кокосов ориз и салата от краставици.

подобни рецепти тук
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар