Ориз с кимион

02/01/2011
от Новак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 105
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • ориз – басмати 250 гр.
  • вода – 500 мл.
  • олио – 1 с. л.
  • кимион – на зърна 1 ч. л.
  • лук – 1 глава
  • грах – замразен 100 гр.
  • сол – 1 ч. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и се залива с 0, 5 л. вода. Оставя се за 30 минути.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в олиото до стъклен цвят около 5 минути. Добавя се кимионът и се запържва за още 1 минута.

Водата от ориза се излива в тенджера и се кипва. Изсипва се оризът и отново се изчаква, докато кипне. Добавя се лукът с кимиона и замразеният зелен грах.

Покрива се с капака и се вари на тих огън около 15 - 20 минути, докато ориза не попие цялата вода. От време на време се разбърква внимателно.подобни рецепти тук
5 2
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

rosica
rosica
30.03.2011 11:39
Направо е страхотно.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв