Ароматен ориз

07/07/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак28314
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 633
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 200 г, басмати
  • вода - 1 2/3 ч.ч. (400 мл)
  • куркума - 1/8 ч.л.
  • сол - 1/8 ч.л.
  • кокосов орех - 2 с.л., настърган
  • кокосово мляко - 2 с.л.
  • масло - 4 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • люти чушки - 1 бр., зелена
  • кардамон - 4 семенца
  • черен пипер - 3 зрънца
  • бадеми - 2 с.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • синапово семе - 1/2 ч.л.
  • лимони - 1/2 бр, изцеден на сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена и вряща вода се слага оризът заедно с куркумата. Оставя се на огъня около 10 мин. Кокосовият орех се накисва в кокосовото мляко.

Маслото се разтапя и в него се добавят олиото, чушката, кардамонът, черният пипер на зърна, бадемите, кимионът и синаповите семена. Държат се на огъня около 4 мин. Получената смес се добавя към ориза.

Прибавя се лимоновият сок, кокосовият орех и добре се разбърква. Държи се на котлона още 5 мин., докато оризът омекне.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар