Пилешка супа с ориз и целина

28/05/2009
Айвиша
отАйвишаНовак
"Вкусни импровизации на тема пилешка супа - не пропускайте да опитате "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 383
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се нарязва на едро, целината и лукът се наситняват.

В голяма тенджера се смесват нарязаното филе, целината, пресованият чесън и лукът. Добавя се водата и натрошените кубчета пилешки бульон. Довежда се до кипване и огънят се намалява. Съдът се похлупва и супата се вари 1 час, като от време на време се отнема пяната. Прибавя се лимоновият сок и оризът. Супата се вари непокрита, докато оризът не омекне.

При сервиране се поръсва със ситно нарязан магданоз и джодженподобни рецепти тук
5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Миша
Миша
25.10.2011 12:39
"Лаик в кухнята" е прав, трябва да благодарим на хората, които си правят труда, цялото това знание да достигне до нас. Направих горепосочената супа, с някои поправки - нямах листа целина и сложих ситно настъргана половин глава от целина и чесънът ми беше сух. Но супата стана учудващо вкусна. Ние не сме свикнали на тези подправки, но ако пилето ви е домашна кокошка, канелата и целината убиват силния и малко тежък вкус на варена кокошка. Пробвайте, няма да сбъркате.
0
0
ЛАИК В КУХНЯТА
ЛАИК В КУХНЯТА
01.01.2011 20:13
Защо никой не благодари или не похвали хората, които полагат труд да споделят своите познания или опит ? В края на краищата, арабите са в толкова много държави и традицийте е нормално да са съвсем различни. Най-лесно е да се отрича и обижда по нашенски.
0
0
leyla
leyla
01.01.2010 22:50
Тази рецепта не е арабска. Да не е иранска или турска ?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв