Чийзкейк с орехи и сироп от смокини

26/03/2014
Кристина Черниковаот Кристина ЧерниковаНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо669
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • ЗА БЛАТА
  • бисквити – 200 г
  • масло – 80 г краве
  • орехи – 1/3 ч.ч. ядки, смлени
  • ЗА КРЕМА
  • сирене – 200 г рикота
  • извара – 400 г
  • захар – 6 с.л.
  • яйца – 3 бр.
  • нишесте – 2 с.л.
  • ванилия – 1 пакетче
  • портокали – 1 бр.
  • ЗА ЗАЛИВКАТА
  • смокини – 8 бр.
  • узо – 1/2 ч.ч.
  • здравец – 2 листа
  • канела – 1 пръчка
  • портокалова кора – 3 с.л.
  • захар – 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смлените бисквити и орехи се смесват с разтопеното краве масло. Получената смес се покрива дъното на форма и се слага в хладилника.

Белтъците се отделят от жълтъците, разбиват се заедно с 2 с.л. захар на сняг. Сиренето, изварата, останала захар, нишестето, жълтъците, сокът и кората от портокала се смесват внимателно и се разбиват. Добавят се към разбитите белтъци.

Така приготвената смес се разстила върху охладения блат и се пече на 160 градуса около 45 минути. След като поизстине, десертът се слага в хладилника.

След това се слагат в тенджера: 2 ч.ч. вода, смокините, узото, здравеца, канелата, портокаловата кора и захарта. Сместа се вари, докато половината от водата се изпари.

Готовият сироп се прецежда, смокините се нарязват на ситно и се връщат обратно. Сиропът се слага отново на огъня за около 5 минути, след което се дръпва и се охлажда.

При сервиране всяко парче от десерта се полива със сироп.подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар