Чийзкейк с орехи и сироп от смокини

26/03/2014
Кристина Черникова
отКристина ЧерниковаДарт Вейдър102537
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо847
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смлените бисквити и орехи се смесват с разтопеното краве масло. Получената смес се покрива дъното на форма и се слага в хладилника.

Белтъците се отделят от жълтъците, разбиват се заедно с 2 с.л. захар на сняг. Сиренето, изварата, останала захар, нишестето, жълтъците, сокът и кората от портокала се смесват внимателно и се разбиват. Добавят се към разбитите белтъци.

Така приготвената смес се разстила върху охладения блат и се пече на 160 градуса около 45 минути. След като поизстине, десертът се слага в хладилника.

След това се слагат в тенджера: 2 ч.ч. вода, смокините, узото, здравеца, канелата, портокаловата кора и захарта. Сместа се вари, докато половината от водата се изпари.

Готовият сироп се прецежда, смокините се нарязват на ситно и се връщат обратно. Сиропът се слага отново на огъня за около 5 минути, след което се дръпва и се охлажда.

При сервиране всяко парче от десерта се полива със сироп.подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар