Пръстен от спанак и ориз

08/07/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак28314
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо310
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 1 глава, кромид, на ситно
  • лук - 1 стрък, праз, само бялата част
  • зехтин - 2 с.л.
  • спанак - 350 г, нарязан ситно
  • цикория - 150 г, на ситно
  • вода - 3 ч.ч. (750 мл)
  • сол - 1/8 ч.л.
  • ориз - 2 ч.ч., (400 г) дребнозърнест
  • пармезан - 1/2 ч.ч. (60 г)
  • бешамел - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Пръстеновидна форма за печене се маже с масло. Лукът и празът се запържват около 5-10 мин. Прибавят се спанакът и цикорията и се държат на котлона около 15 мин.

Разстила се малко по дъното на формата за печене и се долива с вода, овкусява се се със солта и черния пипер и се оставя да кипне. Оризът се добавя и се държи на огъня около 15 мин., или докато омекне.

Добавя се пармезанът и бешамеловият сос. Заглажда се оризовата повърхност и се пече около 20-25 мин. Ястието се прехвърля в подходяща чиния за сервиране.
подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар